Povod panel diskusije bila je činjenica da će iduće godine biti 25 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

Green Montenegro International Film Fest završen je danas panel diskusijom pod nazivom "Crna Gora ekološka država", usponom planinara iz Nikšića i Danilovgrada na Spušku glavicu i prikazom filmova.

Kako su saopštili organizatori, povod panel diskusije bila je činjenica da će iduće godine biti 25 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, pa su učesnici debatovali o tome koliko se od početka ideje realizovalo, koliko je ona bila moguća u vremenu nastajanja, kakva je danas realna situacija, koji su problemi sa kojima se suočavamo, kako ih riješiti, kakva nam je ekološka budućnost. Diskusiji su prisustvovali Marija Mijušković, savjetnica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Branko Lukovac predsjednik Stručnog savjeta NVO Zeleni Crne Gore, Vukić Pulević, Miodrag Đurović, Mihailo Burić i Milija Čabarkapa, projektni asistent u NVO Green Home.

Planinari iz kluba “Prekornica” iz Danilovgrada i SRD “Tim Montenegro” iz Nikšića simbolično su se popeli na Spušku glavicu i nakon uspona prisustvovali prikazivanju prvog filma koji se prikazao posljednjeg dana Fest-a “Vrh” Hannesa Langa.

Drugi film koji je publika vidjela je “Voda do grla” hrvatskog autora Daniela Pavlića, da bi se gosti preselili u baštu restorana Obala, u kojem je prikazan film “Bicikla protiv automobila” šveđanina Fredrika Gertena.

 

Na kraju je upriličen i vatromet, a podgorička rok grupa Crveno i crno je održala mini koncert.