Na svečanoj akademiji u CNP, Svetlana Antić, Ljiljana Vučević, Olga Sekulić, Maja Bulatović, Bojana Popović i Milena Raičević proglašene za Zvijezde Budućnosti.

 

Najveći crnogorski klub, ŽRK Budućnost, večeras je u Crnogorskom narodnom pozorištu svečanom akademijom obilježio jubilej - 70 godina postojanja.

 

Istorija je počela 13. februara 1949. godine, kada je u tadašnjem Titogradu savladan Jug iz Dubrovnika sa 5:2.

 

Sedam decenija predstavljeno je kroz dokumentarni film Blagote Marunovića i Centra za multimedijalnu produkciju (CEZAM), u kojem su o Budućnosti pričali bivši predsjednici Miško Kalezić, Rade Đurđić, Budimir Stanišić i Predrag Bošković, slavni trener i sportski direktor Nikola Petrović, igračke legende Maja Bulatović i Bojana Popović, sadašnji šef stručnog štaba Dragan Adžić i poznati stariji navijači - Zef-Bato Dedivanović i Husein-Ceno Tuzović.

Mihael Viderer i Radmila Petrović(Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost)

 

Predstavljena je i monografija čiji su urednici Ana Marković i Miloš Pavićević.

 

„Broj godina postojanja i trofeja u klupskim vitrinama gotovo je identičan - 65 pehara u nacionalnim, regionalnim i evropskim okvirima, daju nam za pravo da kažemo da je Budućnost i crnogorski, ali i evropski brend. Budućnost je istorija evropskog rukometa, a sigurna sam da ima i svijetlu budućnost”, rekla je predsjednica Budućnosti Radmila Petrović, koja je uručila zahvalnice predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, povom čovjeku EHF-a Mihaelu Videreru i Boškoviću, svom prethodniku na čelu UO.

Milo Đukanović i Radmila Petrović(Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost)

 

Predrag Bošković i Radmila Petrović(Foto: Milo Đukanović i Radmila Petrović)

 

Na kraju svečanosti, novoustanovljena najveća klupska priznanja je dobilo šest legendi - Zvijezde Budućnosti su postale Svetlana Antić, Ljiljana Vučević, Olga Sekulić, Maja Bulatović, Bojana Popović i Milena Raičević, koje su ostvarile najveće uspjehe u istoriji crnogorskog rukometa.

 

Izvor: Vijesti