Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u srijedu u Shoping mall-u "Delta City" organizuju manifestaciju "Budi dio nas" koja će trajati od 17 do 20 časova.

 

Dokumentarno-edukativni film "Naša snaga, Vojska Crne Gore" večeras se premijerno prikazuje u bioskopu "Cineplexx" u Delta City-ju.

 

Istovremeno i posjetioci portala Vijesti premijerno mogu pogledati film.

 

Reditelj filma je Blagota Marunović.

 

Film je za potrebe Ministarstva odbrane radila producentska kuća “CEZAM”, uz finansijsku podršku ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici.

 

Premijeri filma prisustvuju ambasadorka UK u Crnoj Gori, Alison Kemp, kolegijum ministra odbrane, kolegijum načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, na čelu sa načelnikom, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, kao i 59 novih vojnika po ugovoru. 

 

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u srijedu u Shoping mall-u "Delta City" organizuju manifestaciju "Budi dio nas" koja će trajati od 17 do 20 časova.

 

Kako je najavljeno, posjetioci će moći da vide prikaz vojničkih vještina, kao što su borenje i veranje, dok će na posebnim pultovima biti predstavljene aktivnosti Ministarstva odbrane namijenjene mladima - zapošljavanje u Vojsci Crne Gore i dobrovoljno služenje vojnog roka, obrazovanje na inostranim vojnim akademijama, stipendiranje za fakultete u Crnoj Gori, promocija rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnji vojni kamp za mlade.

 

Na platou u prizemlju Delte sjutra će biti postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama.

 

"Posebno se mislilo i na najmlađe, tako da će biti organizovan kutak za njih, gdje će moći da slažu pazl sa vojničkim motivima, kao i da crtaju materijaom koji će biti obezbijeđen".

 

Nakon manifestacije, u 20 časova u Sali broj 5 Cineplexxa, biće prikazan dokumentarno-edukativni film “Naša snaga, Vojska Crne Gore”, a ulaz je slobodan.

 

Izvor: Vijesti