Ugovor o izradi dokumentarno-edukativnog filma "Udružimo snage" potpisan je danas u Ministarstvu odbrane. Ugovor su potpisali sekretar Ministarstva odbrane Nada Ulićević, izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske potpukovnik Edvard Melot i izvršni direktor NVO ''Cezam'' Blagota Marunović.

Sredstva za izradu filma dobila je NVO "Centar za multimedijalnu produkciju", po osnovu javnog poziva nevladinim organizacijama za dostavljanje prijedloga projekata na temu "Vojska Crne Gore i mladi - udružimo potencijale", koje je Ministarstvo odbrane raspisalo početkom januara ove godine.

Finansijer najboljeg projektnog rješenja je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Cilj projekta je približavanje uloge i značaja Vojske Crne Gore mladima, kao i povećanje stepena zainteresovanosti mladih za vojni poziv.

Premijera dokumentarno-edukativnog filma planirana je za 5. jun, na dan kada je Crna Gora postala punopravna članica NATO saveza.

Izvor: Ministarstvo odbrane Crne Gore