I izdanje filmskog festivala o zaštiti životne sredine u Crnoj Gori u našoj produkciji!

„Green Montenegro International Film Fest“ je zamišljen kao konceptualni filmski festival na temu zaštita životne sredine, koji će se održati u Centru za kulturu Danilovgrad, u periodu od 25.-27. juna 2015. godine. Tokom trajanja festivala biće prikazani filmovi crnogorske, regionalne, evropske i svjetske produkcije, koji će obuhvatiti aktuelne teme kao što su ekologija, zaštita životne sredine i održivi razvoj.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i Ministarstva održivog razvoja i turizma a realizuje ga Centar za kulturu Danilovgrad u saradnji sa Opštinom Danilovgrad i nevladinim organizacijama Montenegrin Universal Theatre i Centar za multimedijalnu produkciju (www.cezam.me) iz Podgorice.

Ideja da se Festival ekološkog filma realizuje upravo u Danilovgradu, nastala je iz razloga što je Opština Danilovgrad 2010. godine, u pilot projektu koji su sproveli Vlada Crne Gore i Vlada Holandije, postala prva opština u Crnoj Gori koja je donijela Strategiju održivog razvoja i formirala Lokalni savjet za održivi razvoj. Opština je i tada prepoznata zbog svojih geografskih, prirodnih i privrednih karakteristika, te sve navedeno predstavlja razlog da se Festival ekološkog filma održi u takvom ambijentu, odnosno u Danilovgradu.

Top